Božično-novoletne voščilnice 2016 - Sidarta

Božično-novoletne voščilnice 2016

Vrhunski slovenski ilustratorji Jelka Reichman, Ančka Gošnik Godec, Ana Bassin, Polona Lovšin, Mojca Cerjak, Gorazd Vahen ter priznani slikarji Dora Plestenjak, Danilo Cedilnik Den, Janez Kovačič.

Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Slovenija – športnoplezalni vodnik

  29,90 €

  V novi izdaji so predstavljena 3 nova plezališča, v obstoječih pa so dodane vse novosti in spremembe. Zbranih in opisanih je torej 95 plezališč s preko 4600 smermi.

  Poleg vsebinskih dopolnitev in ažuriranja sta poglavitna novost nove izdaje barvni tisk in večji format. Fotografije z vrisi smeri so nadomestile skice povsod tam, kjer je to pregledneje.

  Podatkom o plezališču so dodana opozorila, povezana s plezališčem in dostopom do njega, ter skica ali zemljevid dostopa z GPS koordinatami parkirišč in QR kodo.

   

  29,90 €

  Dodaj v košarico

  Nova, popravljena in dopolnjena izdaja najpopolnejšega športnoplezalnega vodnika po plezališčih Slovenije.

 • Akcija

  Plezališča brez meja

  29,90 €
  Klubska cena: 26,91 €
  Trst-Slovensko primorje-Istra

  Od prve izdaje Plezališč brez meja je minilo dobrih 18 let in v tem času se je na celotnem območju treh dežel, ki ga zajema ta, že kultni plezalni vodnik, zgodilo marsikaj. Število plezališč je z 12 naraslo na 31, število smeri pa s slabih 700 na skoraj 3000 (400 samo od zadnje izdaje leta 2014).

  In katere so glavne novosti aktualne izdaje?
  Kjer je preglednost narekovala uporabo fotografij, so te zamenjale skice.
  Poleg ažuriranega stanja v vseh obstoječih plezališčih so novosti predvsem na italijanski in hrvaški strani:
  – novo plezališče v Nabrežini/Aurisina ter novi dobro opremljeni sektorji na Napoleonski cesti in v Glinščici;
  – v Istri sta dodani plezališči nad Čiritežem in Medvejo ter novi atraktivni sektorji v Istrskih toplicah in Brseču.

  Vodnik je plod sodelovanja plezalcev vseh treh dežel, informacije zanj pa so prispevali vsi glavni opremljevalci smeri. Vodnik je petjezičen, domačim jezikom, slovenščini, italijanščini in hrvaščini, sta dodana še nemški in angleški prevod.

  Dodaj v košarico

  Vse skice dostopov so opremljene s QR kodami lokacij plezališč, kar bo vsaj  uporabnikom pametnih telefonov dodatno olajšalo iskanje plezališč.

 • Brezpotja

  29,00 €
  Vladimir Habjan

  Prenovljena in ažurirana izdaja.

  V zadnjem desetletju se je marsikaj spremenilo, tako v gorah kot v samem pristopu do hoje po brezpotjih. Nekatere stezice so bolj uhojene, druge še bolj zaraščene. Tudi človek je marsikje posegel višje, presenetile nas bodo nove gozdne ceste, ki so speljane iz dolin visoko pod vrhove. Po drugi strani pa je naraslo tudi število ljubiteljev brezpotij, ki že dolgo niso več tabu, vodeni izleti v brezpotja pa nobena redkost več. Zaradi boljše pripravljenosti in opremljenosti se gorniki vse pogosteje lotevajo tur, ki so bile še nedolgo tega le domena alpinistov.

  V knjigi je predstavljenih 50 tur, ki potekajo po brezpotjih in neoznačenih poteh, nekaj najtežjih pa sodi v kategorijo alpinističnih vzponov in zahtevajo alpinistično znanje ali spremstvo vodnika.

   

  29,00 €

  Dodaj v košarico

  Knjiga je namenjena izkušenim gornikom in posvečena manj znanim in redko obiskanim predelom naših gora.

 • Parenzana

  19,90 €
  Po poti stare železnice od Trsta do Poreča
  Janko Ferk

  Parenzana, Porečanka ali Istranka je le nekaj imen nekdanje ozkotirne železnice, ki je med letoma 1902 in 1935 delovala med Trstom in Porečem.

  Leta 2008 so to razgibano, 123 km dolgo traso obnovili in predali v uporabo kolesarjem in pohodnikom. S tem smo dobili eno izmed najatraktivnejših kolesarskih poti v Evropi, ki jo odlikuje izjemna zgodba in osupljivo lepa pokrajina. Kolesarjenje mimo starih železniških postaj, skozi tunele in preko viaduktov je le pika na i te obiska vredne poti.

  Parenzano, ki vodi skozi Italijo, Slovenijo in Hrvaško, je prekolesaril in popisal dr. Janko Ferk iz Celovca. Kot odličen poznavalec in proučevalec habsburške monarhije je natančnemu kolesarskemu opisu poti dodal tudi bogat zgodovinski oris gradnje in dogajanj okoli slovite istrske proge.

  Same ture se je mogoče lotiti tudi športno in jo prevoziti v enem zamahu, a Istra, slikovitost njenih vasi in kamnitih mest, preplet treh kultur, bližina morja in mediteranska pokrajina kar vabijo na večdnevno kolesarsko popotovanje.

  Knjiga je bogato opremljena s fotografijami in arhivskimi posnetki stare proge in krajev okoli nje.

  19,90 €

  Dodaj v košarico

  Prvovrstna družinska izletniška kolesarska destinacija!

 • Patagonia Vertical 2016

  38,00 €
  Chaltén Massif
  Rolando Garibotti, Dörte Pietron

  Na skrajnem jugu argentinske Patagonije se vzdolž meje s Čilom dviga veličastna veriga gora najdrznejših oblik. V množici granitnih stebrov in sten ter v led vkovanih vrhov izstopata slovita Cerro Torre in Cerro Fitz Roy. Zaradi zanesljivih vremenskih podatkov, ki v zadnjih letih omogočajo precej natančno napoved vremena, se je način plezanja v Patagoniji korenito spremenil. Vreme je sicer še vedno tako slabo kot nekoč, a dobro pripravljene in informirane naveze lahko izkoristijo tudi najkrajša obdobja lepega vremena.Pri načrtovanju uspešnega vzpona, ki ga je treba prilagoditi pričakovanemu obdobju lepega oziroma za plezanje primernega vremena, je poleg poznavanja smeri ključnega pomena logistika dostopa, sestopa in morebitnega umika. Vse to in še veliko več je zajeto v kompletnem alpinističnem vodniku po gorah nad Chaltenom, ki ga je avtor Rolando Garibotti označil za svoje življenjsko delo, ki pa bi težko izšlo brez pomoči soavtorice in soplezalke Dörte Pietron.Poleg natančnih skic, vrisov in opisov smeri so pri večini vzponov navedeni tudi priporočljivi dostopi in sestopi ter potrebna plezalna oprema in strategija vzpona. Kot eden najboljših poznavalcev teh gora s 30-letnim plezalskim stažem je vodnik obogatil z izčrpnim zgodovinskim orisom podočja in plezanja ter koristnimi splošnimi informacijami.  Naravnost osupljivo je, koliko kvalitetnih smeri ponujajo gore nad Chaltenom in kako močan pečat so v teh stenah pustili prav slovenski plezalci. V vodniku so dokumentirani vsi pomembnejši vzponi slovenskih alpinistov.
  Vodnik je uredil Lindsay Griffin.

  O avtorjih

  Rolando Garibotti, gorski vodnik in fotograf, je odraščal v Barilochah na severu Patagonije.Skupino Fitz Roya je prvič obiskal leta 1986, ko je kot 15-letnik z leto starejšim vrstnikom preplezal Agujo Guillaumet. Med njegove najpomembnejše vzpone spadajo prvi kompletni vzpon preko severne stene Fitz Roya leta 1996, prvi vzpon prek severne stene Cerro Torreja leta 2005(El Arca  de los Vientos s Salvaterro in Beltramijem) ter dolga desetletja najbolj zaželeni prvenstveni vzpon – prečenje Cerro Torreja (Travesía del Torre s Colinom Haleyem) leta 2008. Vse vzpone je opravil v alpskem slogu. Leta 2009 mu je italijanska vlada za njegovo športno kariero podelila častni naziv Cavaliere (vitez). Slovenski publiki se je predstavil na festivalu gorniškega filma leta 2010.
  Dörte Pietron se je rodila leta 1981 v nemškem Heidelbergu, kjer je diplomirala iz fizike. Po diploma se je odločila za kariero gorske vodnice in trenutno kot trenerka vodi ekipo mladih nemških alpinistk. V Patagoniji je prvič plezala leta 2008; od takrat se je štirikrat povzpela na Cerro Fitz Roy, med drugim po dolgi smeri Afanassieff z Argentinko Mileno Gomez kot 2. ženska naveza (za našima Tino di Batista in Moniko Kambič), z Rolandom Garibottijem pa sta opravila 2. ponovitev smeri Ensueño. Dvakrat je splezala tudi na Cerro Torre; prvič kot prva ženska po Ferrarijevi smeri v zahodni steni.

  Prva izdaja vodnika je na 38. mednarodnem festivalu gorniškega filma in literature Banff 2013, prejela prvo nagrado v kategoriji vodniške literature.

  Vodnik je napisan v angleškem jeziku.

   

  banff_award_winner_logo_2013

   

  38,00 €

  Dodaj v košarico

  V drugi razširjeni in obnovljeni izdaji je dodanih preko 60 novih smeri, ki so bile splezane od leta 2012.

 • Slovenija – športnoplezalni vodnik App

  Aplikacija za i-Phone

  Biblijo slovenskih plezališč, ljubkovalno zaradi svojih 540 strani poimenovano “cegl”, bo po novem mogoče nositi tudi v žepu.
  Aplikacija je plod domačega znanja, vsi vpleteni in sodelujoči pri razvoju aplikacije pa so predvsem tudi plezalci.
  Vsak medij ima svoje prednosti in slabosti. Če ostanemo pri poglavitnih prednostih ali odlikah aplikacije, so to:

  Celotna knjiga je debela dobrih 540 strani, vse skice dostopov in sektorjev ter vsa besedila v slovenskem, angleškem, nemškem in italijanskem jeziku so sedaj dostopna na ekranu telefona.

  Aplikacija nas s pomočjo navigacije iz katerekoli lokacije pripelje na parkirišče pod izbranim plezališčem.

  Možen je nakup celotnega vodnika, posameznih sklopov ali le posameznih plezališč.

  Ko so plezališča naložena na telefon, so dostopna avtonomno brez povezave z internetom.

  Aplikacija omogoča iskanje oziroma razvrščanje smeri znotraj plezališč po kriterijih, kot so težavnost, višina ipd.

  Vsako smer je mogoče z enim klikom izvoziti v plezalni dnevnik, kjer ostane zabeležen datum vzpona in način, kako smo smer splezali.

  Vsak kupec celotne elektronske verzije plezališč (opcija “Vsa plezališča” – 22,99 €) je upravičen do nakupa tiskanega izvoda vodnika s 35% popustom (19,44 €). Ko na založbo pošlje elektronsko kopijo potrdila o nakupu aplikacije s svojim naslovom, mu po povzetju pošljemo še vodnik. Poštnino krije založba.

  OGLED IN NAKUP APLIKACIJE
  Na spletni strani aplikacije si lahko ogledate predstavitveni film z Majo Vidmar in aplikacijo preko App Store tudi kupite.
  http://climbfinder.net

  Aplikacija se lahko naloži brezplačno. Plezališče Armeško je odklenjeno, da si vsakdo lahko ogleda, kako deluje aplikacija.

 • 01

  Sappada, Santo Stefano, Forni Avoltri
  1:25.000

  Val Visdende, Peralba, Volaia, Coglians / Hohe Warte, Val Pesarina, Terze, Clap, Siera, Canale di Gorto

 • Akcija

  02

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Forni di Sopra, Ampezzo, Sàuris, Alta Val Tagliamento
  1:25.000

  Cridola, Monfalconi, Pramaggiore, Tinisa, Bivera, Varmost

 • Akcija

  03

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Cortina d'Ampezzo e Dolomiti ampezzane
  1:25.000

  Tofane, Fànes, Sènes, Croda Rossa / Hohe Gaisl, Misurina, Cristallo, Sorapis, Antelao, Croda da Lago, Nuvolau, San Vito di Cadore

 • Akcija

  04

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Schnalstal / Val Senales, Naturns / Naturno
  1:25.000

  Weiβkugel, Similaun, Pfossental, Hohe Wilde, Texelgruppe / Palla Bianca, Similaun, Val di Fosse, Altissima, Gruppo Tessa

 • Akcija

  05

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val Gardena / Gröden, Alpe di Siusi / Seiseralm
  1:25.000

  Sciliar, Sassolongo, Sella, Puez, Odle, Resciesa / Schlern, Langkofel, Sella, Puez, Geisler, Raschötz

 • Akcija

  06

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val di Fassa e Dolomiti Fassane
  1:25.000

  Sella, Marmolada, Costabella, Monzoni, Val di San Pellegrino, Latemar, Catinaccio / Rosengarten, Sassolungo / Langkofel

 • Akcija

  07

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alta Badia, Arabba, Marmolada
  1:25.000

  Sas de Putia / Peitlerkofel, Puez, Gherdenacia, Sella, Padòn, Col di Lana, Lagazuoi, Fànes, Sas dla Crusc / Kreuzkofel

 • Akcija

  08

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Ortles, Cevedale / Ortlergebiet
  1:25.000

  Bormio, P.so Stelvio / Stifser Joch, Trafoi, Gomagoi, Solda / Sulden, S. Caterina Valfurva, P.so Gavia, Peio, Val Martello / Martell

 • Akcija

  09

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alpi Carniche, Carnia centrale
  1:25.000

  Coglians, P.so di Monte Croce Carnico / Plockenpaβ , Polinik, Creta di Timau, Zermula, Sernio, Tersadia, Zoncolan

 • Akcija

  010

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Dolomiti di Sesto / Sextener Dolomiten
  1:25.000

  Alta Pusteria / Hochpustertal, Sesto, S. Candido, Dobbiacco / Sexten, Innichen, Toblach

 • 012

  Alpago, Cansiglio, Piancavallo, Valcellina
  1:25.000

  Gruppo Col Nudo, Cavallo, M. Dolada, M. Messer, Val Galina, Lago di Santa Croce, Lago di Bàrcis, Val Prescudin, Ressetùm

 • Akcija

  013

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Prealpi Carniche, Val Tagliamento
  1:25.000

  Col Gentile, Arvènis, Tolmezzo, Amariana, S. Simeone, Lago di Cavazzo, M. Cuar, Sella Chianzutàn, M. Valcalda

 • Akcija

  014

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val di Fiemme, Lagorai, Latemar
  1:25.000

  Cavalese, P.so Lavazè, Cermis, P.so Mànghen, Cima d’Asta, Predazzo, Pampeago, Obereggen, Lusia, Val Traviglio

 • Akcija

  015

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Marmolada, Pelmo, Civetta, Moiazza
  1:25.000

  Catena dell’Auta, Catena del Padòn, Lago di Alleghe, Valle del Biois, Val Pettorina, Val Fiorentina, Zoldo Alto

 • 016

  Dolomiti del centro, Cadore
  1:25.000

  Antelao, Marmarole, Cróssin, Pupèra Valgrande, Cridola, Monfalconi, Spalti di Toro, Croda de Cuz, M. Rite

 • Akcija

  017

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Dolomiti di Auronzo e del Comelico
  1:25.000

  Cadini di Misurina, Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen, Croda dei Tòni, Popèra, M. Cavallino / Gr. Kinigat, Cróssin, Brentòni

 • Akcija

  018

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alpi Carniche Orientali, Canal del Ferro
  1:25.000

  Sernio, Grauzaria, Zuc dal Bor, Creta di Aip, Cavallo, Gartnerkofel, Pramollo / Naβfeld, Val Canale, Jof e Cimon di Montasio

 • Akcija

  019

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alpi Giulie Occidentali, Tarvisiano
  1:25.000

  Canón, Sella Nevea, Montasio, Jof di Miezegnòt, Grintavec, Jalovec, Mangart, Ponze, Fusine, Osternig

 • Akcija

  020

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Prealpi Carniche e Giulie del Gemonese
  1:25.000

  Plauris, Lavara, Chiampon, Cuel di Lanis, Cuarnan, Campeon, S. Simone, Brancot, Faeit, Cuar, Monte Prat

 • Akcija

  021

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Dolomiti di sinistra Piave
  1:25.000

  Alta Val Cellina, Val Settimana, Val Cimoliana, Lago del Vajònt, Clàut, Cimolais, Erto, Casso, Longarone

 • Akcija

  022

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Pale di San Martino
  1:25.000

  Primiero, S. Martino di Castrozza, P.so Rolle, Paneveggio, P.so Vallès, Falcade, Cercenighe, Agordo, Frassenè, P.so Cereda

 • Akcija

  023

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alpi Feltrine, le Vette, Cimonega
  1:25.000

  Feltre, Canale S. Bovo, P.so Brocòn, Imer, Mezzano, Primiero, Gruppo del Pizzocco, Piani Eterni, Valle di Canzòi

 • Akcija

  024

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Prealpi e Dolomiti Bellunesi
  1:25.000

  Monti del Sole, Val Vescosà, Schiara, Pelf, Caiada, Belluno, Nevegàl, L. di S. Croce, Col Visentin, P.so S. Boldo

 • Akcija

  025

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Dolomiti di Zoldo, Cadorine e Agordine
  1:25.000

  Pelmo, Antelao, Monte Rite, Bosconero, Mezzodó, Prampèr, Talvena, Tàmer, S. Sebastiano, Civetta, Moiazza

 • Akcija

  026

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Prealpi Giulie, Valli del Torre
  1:25.000

  M. Musi, Chiampon, Gran Monte, Le Zuffine, M. Joànez, Ramandolo, Pedemontana Nimis / Attimis / Faedis

 • Akcija

  027

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Canin, Val Resia, Parco Naturale Prealpi Giulie
  1:25.000

  Moggio Udinese, Resiutta, Chiusaforte, Venzone, Resia, Lusevera, Sella Nevea, Sella Carnizza, Passo di Tanamea, Zaga

 • 028

  Val Tramontina, Val Cosa, Val d'Arzino
  1:25.000

  P.so di M. Rest, Lago di Redona, Lago di Selva, Lago del Ciùl, Maniago, Meduno, Tramonti, Travesio, Vito d’Asio

 • Akcija

  029

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Sciliar / Schlern, Catinaccio / Rosengarten, Latemar, Regglberg
  1:25.000

  Val d’Ega, Val di Tires / Eggental, Tierser Tal

 • Akcija

  030

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Bressanone / Brixen, Val di Funes / Villnöss
  1:25.000

  Chiusa, Lazfons, Venturno, Scaleres, Rodengo, Luson, Plose / Klausen, Latzfons, Feldthurns, Schalders, Rodeneck, Lusen

 • 031

  Dolomiti di Braies / Pragser, Dolomiten, Marebbe / Enneberg
  1:25.000

  Plan de Corones / Kronplatz

 • 032

  Antholzer Tal, Gsieser Tal / Valli di Anterselva e Casies
  1:25.000

  Rasen, Antholz, Weisberg, Taisten, St. Martin, Reiserferner Gruppe / Rasun, Anterselva, Monguelfo, Tesido, S. Martino, Vedrette di Ries

 • Akcija

  033

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Pustertal / Val Pusteria, Bruneck / Brunico
  1:25.000

  Terenten, Kkiens, Pfalzen, St. Lorenzen, Gais, Percha, Olang / Terento, Chienes, Falzes, S. Lorenzo di S., Gais, Perca, Valdaora

 • Akcija

  034

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Bolzano, Renon / Bozen, Ritten
  1:25.000

  Taschogglberg, Jenesien, Molten, Terlan, Eppan, Barbian / Monozoccolo, S. Genesio, Meltina, Terlano, Appiano, Barbiano

 • Akcija

  035

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Valle Aurina / Ahrntal, Vedrette di Ries / Rieserferner Gruppe
  1:25.000

  Cadipietra, Predoi, Riva di Tures / Steinhaus, Prettau, Rein

 • 036

  Campo Tures, Sand in Taufers
  1:25.000

  Lutago, Riobianco, Cadipietra, Selva dei Molini, Lappago / Luttach, Weiβenbach, Steinhaus, Muhlwald, Lappach

 • Akcija

  037

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Gran Pilastro / Hochfeiler , Monti di Fundres / Pfunderer Berge
  1:25.000

  Maranza, Valles, Val di Vizze / Meransen, Vals, Pfitsch

 • Akcija

  038

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Vipiteno, Alpi Breonie, Sterzing, Stubaier Alpen
  1:25.000

  Brennero, Fleres, Ridanna, Racines, P.so Giovo, P.so Pénnes / Brenner, Pflersch, Ridnaun, Ratschings, Jaufenpaβ, Penser J.

 • Akcija

  039

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val Passiria / Passeiertal
  1:25.000

  S. Martino, S. Leonardo, Moso, Plan, P.so Rombo, P.so Giovo / St. Martin, St. Leonhard, Moos, Pfelders, Timmelsjoch, Jaufen

 • Akcija

  040

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Monti Sarentini / Sarntaker Alpen
  1:25.000

  Sarentino, S. Martino, Valdurna, Riobianco, P.so Pénnes / Sarnthein, Reinswald, Durnholz, Weiβenbach, Penser J.

 • Akcija

  041

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Valli del Natisone, Cividale del Friuli
  1:25.000

  M. Mataiur, M. Nero / Km-Stol, M. Mia, M. Joànaz, Colovrat, Castelmonte, Caporetto / Kobarid, Torreano, Valle dello Iudrio

 • Akcija

  042

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val d'Ultimo / Ultental
  1:25.000

  S. Pancràzio, S. Valburga, S. Nicolò, S. Gertrude, Alta Val di Non / St. Pankraz, St. Walburg, St. Nikolaus, St. Gertaud, Deutschnonsberg

 • Akcija

  043

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alta Val Venosta / Vinschgauer Oberland
  1:25.000

  Curon, S. Valentino, Roja, Resia, Vallelunga, Palla Bianca / Graun, St. Valentin, Rojen, Reschen, Langtaufers, Weiβkugel

 • Akcija

  044

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val Venosta / Vinschgau, Sesvenna
  1:25.000

  Malles, Glorenza, Tubre, Sluderno, Lasa, Prato, Stelvio / Mals, Glurns, Taufers, Schluderns, Laas, Prad, Stilfs

 • Akcija

  046

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Lana, Val d'Adige / Lana, Etschtal
  1:25.000

  Cermes, Postal, Gargazzone, Terlano, Andriano, Nalles, Tesimo / Tscherms, Burgstall Gargazon, Terlan, Andrian, Nals, Tisens

 • Akcija

  045

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Laces / Latsch, Val Martello / Martell, Silandro / Schlanders
  1:25.000

  Parco Nazionale dello Stelvio /  Nationalpark Stifserjoch, Cervedale

 • Akcija

  047

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Carso Triestino e Isontino
  1:25.000

  Gradisca, Doberdò, Monfalcone, Duino, Aurisina, Sgonico, Monrupino, Sezana, San Dorligo della Valle, Muggia

 • Akcija

  048

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val di Peio, Val di Rabbi, Val di Sole
  1:25.000

  Punta S. Matteo, M. Viòz, Cevedale, Cima Sternai / Eggen Sp., Parco Nazionale dello Stelvio / Nationalpark Stilfserjoch

 • Akcija

  049

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Südtiroler Weinstrasse / Strada del Vino
  1:25.000

  Eppan, Kaltern, Tramin, Kurtatsch, Margreid, Salurn, Roen, Mendel / Appiano, Caldaro, Termeno, Cortaccia, Magrè, Salorno, Roen, Mendola

 • Akcija

  050

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Altopiano dei Sette Comuni
  1:25.000

  Asiago, Gàllio, Roana, Rotzo, Lusiana, Conco, Foza, Enego, M. Ortigara, C. Dodici, Val d’Assa, Val di Campomulo, Val Frenzela

 • Akcija

  051

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Monte Grappa, Bassano - Feltre
  1:25.000

  Canale del Brenta, Cismon del Grappa, Valstagna, Possagno, Pederobba, Alano di Piave, Seren del Grappa, Arsie-Primolano

 • Akcija

  052

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Adamello / Presanella
  1:25.000

  Alta Val Camonica, Val Vermiglio, Val Genova, Ponte di Legno, Temu, P.so di Gavia, P.so del Tonale, Pinzolo

 • Akcija

  053

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Dolomiti di Brenta
  1:25.000

  Pinzolo, Val Nambrone, Madonna di Campiglio, Dimaro, Lago di Tovel, Andalo; Molveno, S.Lorenzo in Banale

 • Akcija

  054

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Colli / Brda, Gorizia
  1:25.000

  Korada, M.Sabotino, Corno di Rosazzo, Cormons, Gradisca d’Isonzo, Nova gorica, Carso Goriziano

 • Akcija

  055

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Valle del Sarca Arco - Riva del Garda
  1:25.000

  Valle dei Laghi, Bondone, Val di Gresta, Val Lagarina, Rovereto, Mori

 • 056

  Piccole Dolomiti - Pasubio
  1:25.000

  Recoaro Terme, Valdagno, Schio, Ala, Rovereto, Carega, Vallarsa

 • Akcija

  057

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Valsugana - Tesino Lagorai - Cima d'Asta
  1:25.000

  Levico – Altopiani di Folgaria Lavarone e Luserna

 • Akcija

  058

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Valsugana - Tesino Lagorai - Cima d'Asta
  1:25.000

  M. Ortigara – Borgo Valsugana – Grigno

 • Akcija

  059

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Monti Lessini - Lessinia
  1:25.000

  Recoaro Terme, Giazza, Sant’Anna d’Alfaedo, Bosco Chiesanuova, Selva di Progno, Badia Calavena

 • Akcija

  060

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Colli Euganei, Abano e Montegrotto Terme
  1:25.000

  Abano Terme, Montegrotto Terme, Battaglia Terme, Monselice, Este, Cinto Euganeo, Lozzo Atesino

 • Akcija

  061

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alto Garda - Ledro Monte Baldo Nord
  1:25.000

  Malcesine, Limone sul Garda, Riva del Garda, Torbole, Brentonico, Mori

 • Akcija

  062

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Altopiano di Pine - Valli di Cembra e dei Mocheni
  1:25.000

  Salorno, Palù del Fersina, Trento, Levico, Caldonazzo

 • Akcija

  063

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  1:25.000

  Monte Baldo, Malcesine, Garda, Val Lagarina, Monte Altissimo di Nago, Bardolino, Caprino Veronese

  Dodaj v košarico

  Monte Baldo / Malcesine – Garda

 • Akcija

  064

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Val di Non - Le Maddalene / Cles - Roen - Mendola
  1:25.000

  Le Maddalene, Fondo, P.so Mendola, Cles, Malè

 • Akcija

  065

  8,50 €
  Klubska cena: 7,65 €
  Alpi Giulie Orientali / Bohinj - Triglav
  1:25.000

  Mangart, Triglav, Kranjska Gora, Mojstrana, Bohinjska Bistrica

 • Božično-novoletne voščilnice 2016

  Vrhunski slovenski ilustratorji Jelka Reichman, Ančka Gošnik Godec, Ana Bassin, Polona Lovšin, Mojca Cerjak, Gorazd Vahen ter priznani slikarji Dora Plestenjak, Danilo Cedilnik Den, Janez Kovačič.

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Ančka Gošnik Godec K167/5

  4,50 €
  Klubska cena: 4,05 €

  Komplet vsebuje
  5voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Janez Kovačič K171

  7,90 €
  Klubska cena: 7,11 €

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Dora Plestenjak K172/5

  4,50 €
  Klubska cena: 4,05 €

  Komplet vsebuje
  5voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Zimska krajina K173

  7,90 €
  Klubska cena: 7,11 €
  fotografija

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 21,5×10,7cm
  in kuverte

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Danilo Cedilnik Den K175

  7,90 €
  Klubska cena: 7,11 €

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 21,5×10,7cm
  in kuverte

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Zimska krajina K163/5

  4,50 €
  Klubska cena: 4,05 €
  fotografija

  Komplet vsebuje
  5 voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija

  Alpski bojevniki

  24,90 €
  Klubska cena: 22,41 €
  Bernadette McDonald

  Slovenski alpinizem je fenomen. Fenomen v svetovnem merilu. Bernadette McDonald, avtorica večkrat nagrajenih knjig o velikih osebnostih svetovnega alpinizma, v svoji zadnji knjigi poskuša odgovoriti in razložiti, kaj je botrovalo temu, da je tako majhna plezalska skupnost lahko tako pomembno posegla na svetovni alpinistični oder.
  Knjiga se že prevaja v večino evropskih jezikov, prva angleška izdaja je že pošla. “Pogled od zunaj” je v slovenščino prevedel Gorazd Pipenbaher.
  Napeto, zanimivo in spretno napisano.

  »Navdušujoča pripoved o neverjetnih dosežkih alpinistov iz majhne Slovenije. Knjige nisem mogel odložiti, dokler je nisem na dušek prebral.« SIR CHRIS BONINGTON, alpinist in pisec

  »Bernadette McDonald je temeljito raziskala kulturo, epske zgodbe in razprtije slovenske plezalne scene, kjer plezalci uživajo status gurujev, profesionalnih športnikov in rock zvezd. Njena najboljša knjiga do sedaj.« GREG CHILD, alpinist in pisec
  »Zgodbe v tej knjigi se pogosto zdijo junaške, a najpomembnejše je dejstvo, da razkrivajo pomembne in mnogokrat spregledane pripetljaje iz naše skupne plezalne zgodovine.«
  STEVE HOUSE, alpinist, avtor knjige Onkraj gore

  »V Alpskih bojevnikih je Bernadette McDonald razkrila skrivnostno hrepenenje, ki nas neustavljivo vleče v praznino, kjer bivata le neskončna prostranost in svetloba. Po branju teh zgodb sem še bolj ponosen, da sem plezalec. VOYTEK KURTYKA, alpinist in pisec

  Prestižna nagrada festivala gorniške literature Banff Mountain Book Festival 2015!

   

  Dodaj v košarico

  Novembra lani je pri Sidarti izšla knjiga iste avtorice  Iskalci svobode, ki podobno predstavlja razvoj in vlogo poljskih alpinistov.Iskalci svobode

 • Akcija

  Iskalci svobode

  23,90 €
  Klubska cena: 21,51 €
  Bernadette McDonald

  Sredi sedemdesetih let 20. stoletja so začeli alpinisti v Zahodni Evropi z enim očesom pogledovati proti vzhodu celine, proti Poljski. Od tam so prihajale vesti o nekih fantih, ki v Hindukušu plezajo nore stvari, nekatere celo pozimi. Bolj ko so se večali njihovi uspehi, bolj so naraščali njihovi apetiti po himalajskih vzponih. Zaradi tlačiteljskega komunističnega sistema in nerazvitega gospodarstva so živeli v težavnih razmerah, ki niso dopuščale prostih prehodov državne meje in nakupov alpinistične opreme v trgovinah, ker teh enostavno ni bilo. Zato so se morali znajti po svoje. Postali so mojstri improvizacije in iskanja lukenj v sistemu. Nekateri so postali mojstri tihotapljenja in tako razvili svoje preprodajalske sposobnosti, da so po padcu komunističnega režima postali uspešni izvozno-uvozni podjetniki. Zaradi težkih življenjskih razmer so precej zaostajali za zahodnoevropskimi alpinisti. Če so hoteli ujeti himalajski vlak, ki je že zdavnaj odpeljal, so morali pohiteti. Tu je  na sceno stopil karizmatični vodja odprav Andrzej Zawada, ki je dojel, da bodo pobegli vlak ujeli in celo prehiteli le z dejanji, ki jih ni storil še noben drug pred njimi. Edina logična možnost, ki jim je preostala, so bili zimski vzponi na osemtisočake in pristopi po novih, prvenstvenih smereh. Začelo se je s prvim zimskim vzponom na Everest. Leszek Cichy in Krzysztof Wielicki sta 17. februarja 1980 dosegla vrh, to je bil obenem tudi prvi zimski vzpon na katerikoli osemtisočak. Alpinistična javnost je osupnila, vendar je bil to šele začetek. Imena, kot so Jerzy Kukuczka, Voytek Kurtyka, Wanda Rutkiewicz, Artur Hajzer in še mnoga druga, so postala sinonim za težke zimske in prvenstvene vzpone v Himalaji. Jerzy Kukuczka je drugi za Messnerjem osvojil himalajsko krono – vseh 14 osemtisočakov. To je storil v skoraj pol krajšem času kot Messner in na mnogo težji način – štiri je preplezal pozimi in deset po novih smereh. Reinhold Messner mu je poslal čestitko: Ti nisi drugi, ti si zmagovalec. Osemdeseta leta so bila zlata doba poljskega alpinizma. V vsega osmih letih so opravili sedem prvih zimskih vzponov na osemtisočake. V teh letih se je ponesrečilo kar nekaj vodilnih poljskih alpinistov in zagon je uplahnil. V reviji National Geographic je leta 2008 o poljskih alpinistih izšel članek z naslovom Ice Warriors.

  Pisateljica Bernadette McDonald opisuje takratne razmere na Poljskem in medsebojne odnose med alpinisti na osnovi večletnih raziskav in številnih razgovorov s protagonisti alpinističnih podvigov, njihovimi ženami, vdovami, otroki in ožjimi družinskimi člani. Njena pripoved je poglobljena, pretresljiva, poštena in nepristranska. Dogodke in osebe ne predstavi enostransko, temveč večplastno. Pripoved ne teče linearno v kronološkem zaporedju, temveč dinamično preskakuje med obdobji, dogodki in glavnimi junaki. Knjiga je zanimivo, mestoma napeto branje, ki bralca pritegne od prve do zadnje strani. Nehote vleče vzporednice s tedanjimi razmerami v Jugoslaviji in slovenskimi alpinisti.

  Dodaj v košarico

  Knjiga je prejela Boardman Taskerjevo nagrado in veliko nagrado festivala v Banffu ter bila prevedena v skorajda vse jezike dežel z alpinistično kulturo in tradicijo.

 • Akcija

  Pravljične poti Slovenije

  31,90 €
  Klubska cena: 28,71 €
  Družinski izletniški vodnik
  Irena Cerar

  Knjiga se že v samem izhodišču razlikuje od ostalih vodnikov, saj je kombinacija ljudskih pravljic in pripovedk ter izletov, ki nas popeljejo do krajev, omenjenih v zgodbah.Gre za praviloma lažje in krajše poti oz. sprehode, primerne za družine z otroki in vse tiste, ki v gore ne zahajajo redno. Tudi pri zahtevnejših ciljih je skoraj vedno izbran najlažji dostop.
  70 izletov vodi k različnim naravnim znamenitostim po vsej Sloveniji. Obiskali bomo reke, izvire, lažje jame, slapove, znamenita ali redka drevesa, jezera, močvirja in barja ter lažje dostopne in razgledne vrhove.
  S pomočjo knjige bodo tako otroci kot starši spoznavali naravno dediščino in ljudsko pripovedništvo s številnimi bajnimi bitji vred. Izčrpen uvod in predstavitev slovenskih bajnih bitij ter njihovih značilnosti je prispevala dr. Monika Kropej.
  Pomemben presežek predstavljajo izvrstne ilustracije 11 slovenskih ilustratork in ilustratorjev.
  Vsak izlet je opremljen še s fotografijami priznanih krajinskih fotografov, s preglednim zemljevidom ter z vsemi podatki, ki nam olajšajo njegovo pripravo in izvedbo.

 • Akcija

  Kamniške pravljične poti

  29,00 €
  Klubska cena: 26,10 €
  Družinski izletniški vodnik
  Irena Cerar

  Irena Cerar nas v svoji tretji knjigi pravljičnih poti popelje po bogatem in raznolikem svetu ljudskega pripovedništva, ki se je ohranilo v okolici Kamnika. Poti nas bodo vodile do razvalin in ohranjenih gradov ter številnih cerkva. Obiskali bomo mlin, pili vodo iz pravih izvirov in hodili ob šumečih potokih, rekah in slapovih. Spoznali bomo alpske doline, plezali po skalah in balvanih, kukali v temačna korita, soteske in jame. Povzpeli se bomo na razgledne vrhove in pohajkovali po planinah, kjer poleti še pasejo.

  S pomočjo knjige bodo otroci nevsiljivo spoznavali različne oblike naše kulturne dediščine in bogastvo ljudskih pripovedi; izleti pa so primerni tudi za vse odrasle, ki imajo radi dobre zgodbe.

  Izhodišče za vsak potep je namreč ljudska pravljica ali povedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi, ki so dodatno predstavljeni s kakovostnimi fotografijami, preglednim zemljevidom ter opremljeni z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo »pravljične poti«. Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.

  Ilustracije v knjigi so delo akademskih slikarjev Polone Lovšin ter Milana Eriča, ki vsak s svojo prepoznavno likovno govorico oživljata ljudske pripovedi ter jih dopolnjujeta. Izčrpen uvod o raziskovanju bogate slovstvene folklore Kamnika in okolice je prispevala mag. Breda Vukmir Podbrežnik; knjigo pa je strokovno pregledal veliki poznavalec kamniških pešpoti Bojan Pollak.

  Vodnik je rezultat projekta Kamniške pravljične poti, ki ga od leta 2010 izvaja Matična knjižnica Kamnik v sodelovanju z Ireno Cerar. Knjižnica je med drugim tudi zaradi tega projekta prejela nagrado Slovenske sekcije IBBY 2013 za izjemne dosežke na področju promocije mladinske književnosti in branja.

  Dodaj v košarico

  Izletniški cilji so bili izbrani in napisani z mislijo na družine z otroki, primerni pa so za vse radovedne ljudi, ki imajo radi dobre zgodbe.

 • Akcija

  Veliki kolesarski vodnik

  31,90 €
  Klubska cena: 28,71 €
  Igor Maher

  Slovenska kolesarska biblija!
  V knjigi je opisanih 72 kolesarskih tur in izletov v skupni dolžini 3200 km, višine vzponov in sestopov pa dosegajo petkratno višino Mount Everesta. Vodnik zajema celotno Slovenijo, od Prekmurja preko alpskega sveta do obalnih področij s Krasom. Posebno vrednost knjigi daje 435 naravnih in kulturnih znamenitosti, mimo katerih vodijo opisane poti. Na svoj račun bodo prišli tako izkušeni kolesarji kot začetniki, saj razpon težav sega od zahtevnih gorskokolesarskih tur do udobnih nekajurnih popotovanj izven najprometnejših cest in naselij.
  Knjiga je bogato opremljena s fotografijami, po svoji zasnovi pa sodi med izborne vodnike. V uvodnem besedilu avtor predstavi krajino in potek izleta ter ga osvetli z geografskega in kulturnozgodovinskega vidika.
  V tehničnem delu opisa so podani vsi za izvedbo ture pomembni podatki: dolžina izleta, višinska razlika, težavnost, vrsta in kvaliteta cest, izhodišče in najprimernejši čas za izvedbo ture. Reliefni zemljevid z vrisanim potekom ture, višinski diagram in bogat slikovni material nam olajšajo izbiro izleta ter njegovo izvedbo. GPS sledi!

 • Akcija

  The Soča Valley

  26,90 €
  Klubska cena: 24,21 €
  Leon Leban

  “During numerous trips to well-known mountain-biking centres in Europe I became convinced that the Soča Valley provides in one relatively small area everything that many other mountain-biking destinations offer if taken all together: a plentiful selection of varied tours, diverse terrain with favourable weather conditions, a unique position between the Alps and the sea, panoramic mountains, unspoilt nature and a rich cultural and natural heritage.
  This guide embraces the entire region of this exceptionally rich, picturesque and fascinating valley and rounds up most of the mountain-biking possibilities in the area extending from the Julian Alps to the end of the valley in the lower reaches of the River Soča.” Leon Leban

  Dodaj v košarico

  Included geographical and GPS data!

 • Pravljične poti v zgodovino

  Družinski izletniški vodnik
  Irena Cerar

  Vodnik vsebuje 50 izletov po vsej Sloveniji, ki so tako pokrajinsko kakor tudi kulturnozgodovinsko izjemno raznoliki. Obiskali bomo gradove, gradišča, mestna obzidja, vojaške utrdbe, stare cerkvice in samostane, mline, rimskodobne spomenike in pradavna svetišča, domačije in rudnik.
  Predlagani izleti so različnih težavnostnih stopenj, od kratkih in nezahtevnih sprehodov do planinskih izletov v sredogorje, zato lahko v vodniku vsaka družina najde svojim izkušnjam in željam primeren izletniški cilj.
  Osnova vsakega potepa je zgodba iz preteklih dni, ljudska pravljica ali pripovedka, izlet pa nas popelje na kraje, omenjene v zgodbi.
  Izčrpna uvoda o pravljičnem in znanstvenem pogledu na preteklost naše dežele sta prispevali arheologinja dr. Verena Perko in etnologinja dr. Monika Kropej.
  Knjigo je ilustriralo deset vrhunskih slovenskih ilustratork in ilustratorjev, vsak izlet pa je opremljen z odličnimi fotografijami, s preglednim zemljevidom ter z vsemi potrebnimi podatki za pripravo in izvedbo “pravljične poti”.
  Vodnik je nadaljevanje družinskega izletniškega vodnika Pravljične poti Slovenije, ki je prav tako izšel pri založbi Sidarta.

  Knjiga je razprodana, možno jo je kupiti še v posamičnih knjigarnah ali trgovinah z gorniško opremo.

  Ilustratorji:
  Suzi Bricelj
  Mojca Cerjak
  Milan Erič
  Jelka Godec Schmidt
  Ančka Gošnik Godec
  Maša Kozjek
  Polona Lovšin
  Marjan Manček
  Matjaž Schmidt
  Gorazd Vahen

 • Akcija

  Slapovi

  26,90 €
  Klubska cena: 24,21 €
  Rok Kušlan

  V vodniku je zbranih 55 izletov, ki nas popeljejo k 120 slapovom po vsej Sloveniji ali vsaj v njihovo neposredno bližino. Bolj kot zbirka slapov pa knjiga pomeni nekakšno povabilo na potepanja ob šumečih in žuborečih vodah, na potikanje po tolmunih ter strugah potokov in grap.
  Opisani so sicer tudi najbolj poznani in opevani slovenski slapovi, vendar je kljub dejstvu, da živimo v času presežnikov, poglavitni namen knjige predstaviti predvsem tiste manj znane in obljudene slapove. Nemalokrat jih bomo našli osamljene in prezrte celo v bližini znanih turističnih krajev. Ker pa je lepota v pogledu, je bralcu prepuščeno, da si sam poišče svoj najlepši in najzanimivejši slap.

  Poti so večinoma neoznačene, a orientacijsko in tehnično nezahtevne. Pri številnih izletih je opisana možnost nadaljevanja k višje ležečim slapovom, kar težavnost poveča tudi do zahtevnih brezpotij.

  Dodaj v košarico

  55 izletov k 120 slapovom, od najbolj znanih do skorajda prezrtih.

 • Akcija

  Prvi koraki v svet vertikale

  19,90 €
  Klubska cena: 17,91 €
  Vili Guček

  Ali se rada pritožuješ:
  »Premajhna sem, sicer bi priplezala do vrha!«

  Ali si večkrat misliš:
  »Če bi bil močnejši, bi jo zagotovo splezal!«

  Knjiga je namenjena tebi!

  Kaj vedo gorski kolesarji in večina smučarjev, pa nam plezalcem še vedno ni povsem jasno?
  Da se vsakdo lahko spusti po bregu in tudi nekako pride v dolino.
  Tisto, kar dobre loči od ostalih, so slog, eleganca in lahkota, s katero premagujemo ovire.
  Večina plezalcev se v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali. Gučkova knjiga ne vsebuje načrtov treningov in vaj za moč, ampak razlaga principe racionalnega in pravilnega gibanja v steni, opozarja na napake in kako jih odpravimo.
  Knjigo bi moral prebrati vsak začetnik, preden se navzame napak, ki jih je kasneje težko odpraviti. Najbolj pa bodo presenečeni tisti, ki mislijo, da že vse obvladajo, pa bodo odkrili, koliko več se da splezati z isto močjo in boljšo tehniko.

  “Edini plezalni priročnik v slovenščini, ki se ukvarja predvsem z bistvom plezanja – gibanjem. Priporočljiv tako za tiste, ki menijo, da so premalo močni, kot tiste, ki se zavedajo, da so preveč močni!”
  Andrej Grmovšek
  “Nadvse uporabno … Skrivnosti, ki se jih sicer naučiš šele z večletnim trdim delom. Priročnik, ki ga potrebuje vsak plezalec.”Jure Golob
  “Vsebina knjige je simpatično vodilo k uspešnejšemu in racionalnejšemu plezanju. Avtor je strnil načine plezalnega gibanja v jasen, slikovit in uporaben okvir, ki ga lahko vsak posameznik izvaja sam. To ni »klasična« knjiga o treningu moči prstov, rok, ramenskega obroča … Je knjiga po mojem okusu, osredotočena na tehniko plezanja, ravnotežje …, ki tudi šibkejšemu plezalcu omogoča plezanje na visoki ravni.”Aljoša Grom

  Dodaj v košarico

  Večina plezalcev se v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali.

 • Zimski vzponi

  Gregor Kresal

  Dvanajst let je minilo od prve izdaje vodnika Zimski vzponi − Julijske Alpe. V tem času se je v lednem plezanju zgodila revolucija, ki jo lahko primerjamo le s pohodom prostega plezanja v kopni skali. Cepini so dobili fantastično futuristične oblike, materiali in predvsem tehnika so napredovali do stopnje, ki si jo je bilo še pred nekaj leti težko predstavljati. Vstopili smo v dobo drytoolinga, zaledenelih previsnih streh, visečih sveč, ocen do M12?!, premoremo ledeniume, opremljene za varno plezanje z varovanjem od zgoraj … Kljub vsemu temu napredku materialov in tehnike pa zimsko plezanje še vedno ostaja resna aktivnost, za katero so potrebni podjetnost, pripravljenost na napor in garanje ter veliko izkušenj.
  Slovenija nudi enkraten teren za zimsko plezanje, kateremu bosta na novo pridobljeno znanje in razvoj tehnike verjetno še dala poleta. Droben, a ne nepomemben korak pomeni tudi pričujoči vodnik, ki zajema celotno področje Julijskih in Kamniško-Savinjskih Alp ter Karavank.
  Veliko smeri, ki so poleti nezanimive ali celo trivialne, v zimski preobleki zažari v povsem novi luči. V vodniku je zbrana večina do sedaj splezanih zaledenelih slapov in daljših smeri, ki si pozimi zaslužijo obisk in jih lahko preplezamo z uporabo sodobne ledne in kombinirane tehnike.
  S pomočjo lokalnih poznavalcev je avtor izbral in opisal skoraj 750 grap, snežno-lednih in kombiniranih smeri ter slapov v Sloveniji in zamejstvu.
  Še posebej dobrodošli bodo opisi nekaterih do sedaj vodniško slabo ali sploh neobdelanih plezalnih področij ter podrobna predstavitev daljših lednih smeri in slapov v zamejskih, a hitro in enostavno dostopnih dolinah in gorah Zahodnih Julijcev.

  V vodniku je zbranih in opisanih okoli 750 smeri in slapov.
  Večina jih je vrisanih na preko 200 fotografijah in skicah.

  Najpopolnejši pregled zimskih in lednih smeri pri nas do sedaj!

 • Akcija

  Mangart – alpinistični vodnik

  24,90 €
  Klubska cena: 22,41 €
  Peter Podgornik

  Gre za najpopolnejši pregled alpinističnega dogajanja v stenah nad Mangartskimi jezeri, saj so v vodniku zbrane vse preplezane smeri in variante v stenah tega območja, v »zimskem delu« na koncu vodnika pa so dodane še zimske smeri, zaledeneli slapovi in spusti na smučeh. Ker sta steni Vevnice in Malega Koritniškega Mangarta dobesedno prepredeni s smermi, se je avtor vodnika odločil tudi za klasične opise smeri, katerim sledijo natančne skice sten in vseh glavnih smeri ter črno-bele fotografije z vrisanimi smermi.
  Vodnik je dvojezičen: slovenskemu tekstu z zgodovinskim pregledom, opisi smeri in kronološkim pregledom vseh smeri sledi osrednji del vodnika s skicami in fotografijami sten, temu pa celotno besedilo vodnika v italijanskem jeziku.

  Dodaj v košarico

  Najpopolnejši pregled alpinističnega dogajanja v stenah nad Mangartskimi jezeri.

 • Akcija

  Onkraj gore

  21,90 €
  Klubska cena: 19,71 €
  Steve House

  Steva Housa občudujem zaradi njegovega odnosa do gora. Korak za korakom je izkoristil svoje možnosti in jih izpopolnil do svojih meja. Po mojem mnenju spada v sam vrh alpinizma. V času, ko vsi drugi lezejo na Everest, on pleza prave smeri v pravih gorah. Tako način kakor ljudje, s katerimi pleza, se mi zdijo izjemno zanimivi. Steve House je velik pustolovec. Zelo dobro ve, da »uspeha nikoli ni mogoče zagotoviti vnaprej«. Je tudi odličen pripovedovalec. Ne poučuje in ne moralizira, ampak pripoveduje o dejanjih. Z navdušenjem berem zgodbe enega najboljših alpinistov na svetu ta hip – o njegovih mentorjih, o trenutkih učenja in razvoja, o njegovih junakih in sanjah, o trenutkih, ko se je izkazal ali ko mu ni uspelo. Iz predgovora Reinholda Messnerja
  Nagrajena knjiga ameriškega alpinista, ki je začel plezati v Sloveniji in govori slovensko, je za nas še posebej zanimiva, saj so uvodna poglavja posvečena njegovim začetkom in alpinistični sceni osemdesetih v takratni Sloveniji.

 • Akcija

  Klic gora

  21,90 €
  Klubska cena: 19,71 €
  Tine Mihelič

  Ko se je jeseni 2004 Tine podal na načrtovano potepanje po grebenih Pihavca, s katerega se žal ni vrnil, je doma na svoji pisalni mizi pustil dokončano besedilo knjige KLIC GORA.
  V njemu lastnem slogu je opisal svojo alpinistično pot od mladega zagnanega bohinjskega mulca do vrhunskega plezalca svoje generacije in na koncu – kot se je sam malce samoironično označil – esteta. Knjiga nam prav toliko kot o Tinetovi alpinistični poti, polni zgodb in znanih »alpinističnih fac«, pove o stanju duha v slovenskem alpinizmu minulih štiridesetih let.
  Obvezno branje za vse ljubitelje gora.

  “Z dolomitskim poglavjem zaključujem svojo pripoved o gorah. O, ne mislite, da je ogenj ugasnil — to bi bilo pri meni nemogoče. Res pa je, da je marsikaj drugače: gore so čedalje višje in bolj strme. Kolena so iztrošena po več kot pol stoletni neprizanesljivi, pogosto nasilni rabi. V sklepih nekaj čudno poka in škriplje, da sem moral svoje dolgoletno divjanje po gorah precej upočasniti, pa se zato prav nič ne grenim. Ker po naravi nisem asket, moram nositi v gore nekaj kilogramov več, kot bi bilo treba. Toda, kadar se zjutraj odpravim v gore, me navdaja enako navdušenje kot v mladih letih. Seveda ne plezam več na Agner ali Badile, cilje je pač treba prilagoditi okoliščinam. Pa vendar mi včasih še vedno uspe kaka »orng« tura in po njej čutim enako zadoščenje kot nekdaj. Klic gora mi še vedno odzvanja v srcu in skoraj prepričan sem, da se mu bom odzval zadnjega jutra svojega življenja. S katerimi besedami sem že začel to knjigo? Aha, se že spomnim. Tudi končal jo bom enako, saj je v tem stavku zajeto vse: gore imam rad.
  Pričujoče pisanje je seveda pripoved o nekem času, ki je nepreklicno minil. Moja navzočnost v gorah je v njihovem »življenju« pomenila le bežen, nepomemben trenutek. Meni pa je izpolnila življenje. Gore so mi vedno žarele v posebnem, čarobnem blesku; še danes čutim globoko v srcu, da mi pojejo pesem o večni lepoti.”

  Zaključni odstavek iz knjige Klic gora

  Dodaj v košarico

  “Morda bo ob njegovih skromnih ocenah lastnih dejanj kdo prezrl – toda v svojih najboljših letih je bil Tine vrhunski alpinist, med najboljšimi pri nas, in med njegovimi cilji so bili alpinistični izzivi tistega časa.”
  Pavle Kozjek

 • Akcija

  111 izletov po slovenskih gorah

  34,90 €
  Klubska cena: 31,41 €
  Andrej Stritar

  Temeljito prenovljena izdaja za vse ljubitelje gora in narave.Predstavljene so ture v alpskem, predalpskem in sredogorskem svetu, opisanih pa je tudi nekaj privlačnih gorniških ciljev v Zahodnih Julijskih Alpah. Težavnostni razpon tur sega od lažjih izletov  po označenih in neoznačenih poteh do zahtevnih zavarovanih plezalnih poti in visokogorskih brezpotij. Zemljepisno izredno širok izbor ciljev, od toplih južnih predgorij do hladnih severnih pobočij najvišjih alpskih vrhov, poskrbi za pestro ponudbo v vseh letnih časih.

  Knjiga je bogato opremljena s fotografijami, natančne risbe gora, na katerih je vrisan potek opisanih poti, pa nam še dodatno olajšajo orientacijo. Razvrstitev izletov po težavnosti bralcu omogoča, da si postopoma izbira vedno težje in zahtevnejše ture, s tem pa si istočasno dviga tudi meje svojih sposobnosti.

   

  Dodaj v košarico

  Velika uspešnica založbe. Izredna darilna knjiga, v kateri bo vsakdo našel sebi primerne cilje.

 • Akcija

  Zavarovane plezalne poti

  29,00 €
  Klubska cena: 26,10 €
  Andrej Mašera

  V vodniku je opisanih 62 najpomembnejših in najzanimivejših plezalnih poti v Sloveniji in zamejstvu, v Zahodnih Julijskih Alpah in na avstrijski strani Karavank.

  Četrta, dopolnjena in razširjena izdaja vodnika sledi duhu časa in predstavlja tudi nekaj tehnično zahtevnih superferat, ki v zadnjih letih kljub polemikam, ki spremljajo njihov nastanek, doživljajo pravi razcvet.

  Večina opisanih tur sicer sodi v srednji težavnostni razred, ki pa zaradi resnosti gorskega okolja zahtevajo izkušenega in telesno dobro pripravljenega gornika.

  Krajše, a ne nujno lahke ferate v sredogorju in na Primorskem bodo za izkušene lahko le prijeten popoldanski izlet, začetnikom pa bodo služile kot odlično uvajanje v resnejše ture, ki jih v knjigi ne manjka.

  Dodaj v košarico

  “Napraviti tako “železno” pot je danes stvar tehnike in organizacije, tja do šestdesetih let pa so bile tovrstne gradnje pristno ročno delo, povezano z velikanskim garanjem, često tudi v veliki nevarnosti. V slovenski zgodovini sta znana zlasti dva mojstra – Trentar Kopiščar in Borovec Hanza.”

 • Akcija

  Zahodne Julijske Alpe

  29,00 €
  Klubska cena: 26,10 €
  Andrej Mašera

  Že tretja, razširjena in dopolnjena izdaja prvega slovenskega izbirnega vodnika po Zahodnih Julijskih Alpah. Avtor vodnika Andrej Mašera sodi med najboljše poznavalce teh gora, njegov vodnik iz leta 1998 pa je doživel več ponatisov in izdajo v italijanskem jeziku.

  Kaj je novega? Avtor je ažuriral spremembe zadnjih let ter dodal 10 novih ciljev in tako skupno število tur povečal na 60 “naj” tur, ki jih te gore lahko ponudijo obiskovalcu. Knjiga izhaja v večjem formatu in oblikovno prenovljena, še več prostora pa je namenjenega fotografiji, ki si ga eden najlepših delov Julijskih Alp nedvomno tudi zasluži.

  Andrej Mašera je s svojim enciklopedičnim znanjem in poznavanjem zgodovine gora prepričal tudi italijansko publiko, saj je knjiga postala referenčni vodnik ljubiteljev gora na obeh straneh meje. V Zahodnih Julijskih Alpah sobivajo Furlani, Italijani, Slovenci in Avstrijci, tukaj so se odvijale velike vojaške zgodbe 1. svetovne vojne in rivalstva za gorniško-alpinistična prvenstva teh narodov. Pričujoči vodnik je prav zaradi poglobljenega znanja avtorja precej več kot le suhoparno opisovanje poteka poti. Je kompletno delo, ki bralcu ponudi tudi širši  in globji pogled na te, kot je zapisal Tine Mihelič, “razkošno lepe gore”. Ker je tudi italijanski vodnik že pošel, je v pripravi tudi italijanski ponatis knjige.

  Razpon težavnosti sega od prijetnih nedeljskih izletov do zelo zahtevnih ferat in napornih veznih poti. Opisanih je tudi nekaj lažjih plezalnih vzponov, ki jih neplezalec lahko opravi le v spremstvu alpinista ali gorskega vodnika.

  Dodaj v košarico

  Kdor bo prehodil vseh 60 v knjigi opisanih tur, bo lahko zase trdil, da je dober poznavalec Zahodnih Julijskih Alp.

 • Akcija

  Julijske Alpe – Severni pristopi

  23,90 €
  Klubska cena: 21,51 €
  Tine Mihelič

  “Senčna (stran) je na naši polobli seveda severna stran, oznaki pa imata v naših gorah in nasploh v Alpah še dodatno povednost … Gorotvorne sile so namreč največje evropsko gorovje oblikovale tako, da so sončne strani zvečine prijaznejše in zložnejše, severne pa strme in mrke. Ni naključje, da je oznaka severna stena pri nas čvrsto vgrajena v pojmovanje alpinizma. Strmina, ki se ji običajno pridružita še divjina in veličastje, so pojmi, ki večino ljudi odvračajo od tesnejšega zbližanja … Zato so severni pristopi na alpske vrhove ponavadi bolj selektivni od prisojnih, saj zahtevajo višjo stopnjo gorniške izurjenosti.”
  Tine Mihelič, iz uvodnika Na senčni strani Alp

  V knjigi je opisanih 40 vzponov s severne strani z izhodišči v Tamarju, Ratečah, Kranjski Gori, Gozdu Martuljku in Mojstrani. Po zahtevnosti segajo od razglednih sprehodov do zahtevnih brezpotij. Poslastica knjige za zahtevnejše gornike je podroben opis gorniške poti PP, velikopoteznega brezpotnega prečenja Julijskih Alp od Planice do Pokljuke.

  Dodaj v košarico

  Daleč najzahtevnejša slovenska vezna pot PP je opisana tudi po enodnevnih etapah s predlaganim dostopom in sestopom.

 • Akcija

  Karavanke

  26,90 €
  Klubska cena: 24,21 €
  Irena Mušič, Vladimir Habjan

  Troje snežnikov, veličastnih spomenikov narave:
  Julijske, Savinjske Alpe in Karavanke poveličuje zemljo Slovencev…Seveda pa obisk teh snežnikov ni povsod enak. Julijske in Savinjske Alpe, le-ti po obsegu mnogo manjši, bližji in po vršacih najvišji gorski skupini, so že v vseh koncih in krajih dobro znane in obilno obiskovane, dočim za naše najdaljše pogorje Karavanke ni opažati še enakega zanimanja povsod. Tu pač dobro poznamo Golico, Stol, Begunjščico, ta ali oni tudi Kepo, Peč in morda še kaj več, toda vse drugo, kar je še vmes med Kepo in Pečjo, ali to, kar valovi in kipi od Stola tja do Pece kralja Matjaža in do Plešivca, posebno pa tisto, kar leži severno od grebena Karavank, to nam je še vedno skoro tuje. Do vrha Karavank še prilezemo, naprej se ne ganemo, kakor da se za nas tam gori svet neha, kakor da je po grebenu Karavank zarisan – konec sveta…”
  (Rudolf Badjura, Izleti po Karavankah, Ljubljana, samozaložba, 1932)


  Avtorja sta prehodila vse v knjigi predstavljene poti na obeh straneh meje in opisala najnovejše stanje na terenu. Opisana je tudi najnovejša plezalna zavarovana pot na Cjajnik, nova ferata na Košutnikov turn ter pot čez Meli.
  Pravi izborni vodnik tako za nedeljske izletnike kot najzahtevnejše gornike!

  Dodaj v košarico

  66 tur, izletov in prečenj od nedeljskih izletov do zahtevnejših brezpotij in lažjih plezalnih tur!

 • Akcija

  Mountaineering in Slovenia

  29,90 €
  Klubska cena: 26,91 €
  Tine Mihelič

  Tine Mihelič, eden izmed naših najplodovitejših piscev alpinističnih in gorniških vodnikov, je za tuje obiskovalce slovenskih gora priredil izbor in opisal skoraj 50 visokogorskih tur in 35 lažjih izletov.
  Glavnina knjige je posvečena naši največji gorski verigi Julijskim Alpam, dobra tretjina pa ciljem v Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah.
  Knjiga je bogato opremljena s fotografijami, pomemben prispevek k vizuelni odličnosti pa je prispeval alpinist in slikar Danilo Cedilnik – Den kot avtor natančnih in preglednih akvarelov opisanih gora oz. posameznih izletov.
  Angleški prevod je delo prof. Margaret Davis, ki je tudi sama odlična poznavalka naših gora. Isto velja za Nadio Milievich iz Trsta, ki je knjigo z naslovom Escursionismo in Slovenia prevedla v italijanski jezik.
  Pričujoča knjiga je reprezentančna predstavitev gorniških možnosti v Sloveniji in vodnik, za katerega upamo, da bo postal gorniško-izletniška “biblija” za tujejezične obiskovalce slovenskih gora.

  English

  Tine Mihelič is one of the best connoisseurs of the Slovene mountains. The volume introduces over 80 tours, from relatively easy medium-altitude trips and walks to serious high-mountain tours and traverses.The Julian Alps hold a central position in this guide, being the mightiest mountain range in Slovenia. Nevertheless the author has added ascents to the most important summits of the Karavanke and the Kamnik-Savinja Alps, which though smaller in extent, are no les interesting for the attractiveness of their destinations.
  This selection of tours represents the most beautiful that the mountains of Slovenia can offer and at the same time invites you to discover this easternmost part of the Alpine chain.

  Dodaj v košarico

  Knjiga je izšla samo v angleškem in italijanskem jeziku.

 • Akcija

  Triglav – hiking guide

  12,90 €
  Klubska cena: 10,32 €
  Tine Mihelič, Peter Pehani

  Triglav je gora in simbol. Povzpeti se vsaj enkrat na njegov vrh je hudomušna zapoved Slovencev, kot najvišji vrh Julijskih Alp pa je nadvse privlačen cilj vedno številčnejših gornikov iz tujine. Z mislijo nanje je napisan tudi pričujoči vodnik, ki zgoščeno in hkrati nazorno predstavi dostope na vrh slovenskega očaka. Opisani so vzponi iz vseh štirih izhodišč – Bohinja, Pokljuke, Trente in Zgornjesavske doline. Poleg natančnega opisa dostopov z vseh strani, ki so predstavljeni tudi s preglednimi zemljevidi in skicami, vodnik postreže še s koristnimi napotki, povezanimi z načrtovanjem in izvedbo samega vzpona, preglednico opisanih poti, seznamom planinskih koč z najnujnejšimi informacijami in internetnimi stranmi v angleškem jeziku. Vodnik dodatno popestrijo različne zanimivosti iz bogate gorniške in alpinistične zgodovine Triglava. Osnovnemu opisu poti so dodane različice vzponov in spustov z zanimivostmi ob pot ter kratki in jedrnati opisi drugih ciljev v bližini. Vodnik je napisan v angleškem jeziku.

  Dodaj v košarico

  Triglav ni gora, Triglav je kraljestvo.

  Julius Kugy

 • Akcija

  Gorenjska – gorskokolesarski vodnik

  26,90 €
  Klubska cena: 24,21 €
  Maks Vrečko

  V vodniku je temeljito opisanih in premerjenih 41 kolesarskih tur po Gorenjski, ki bodo zadovoljile tako ljubiteljsko naravnane kolesarje kot ekstremiste. Vsakemu izletu sta poleg točnega opisa poti dodana še zemljevid s preglednim vrisom poti ter višinski diagram vzponov in spustov.
  Izleti so v poglavja združeni glede na izhodišča. Iz Doline se podamo k vznožju Julijskih Alp in na sončna pobočja Karavank. V Bohinju nas izleti vodijo predvsem po okolici jezera ter po vaseh in planinah okoliških planot. Iz Radovljiške kotline se dvignemo na planote Mežaklo, Pokljuko in Jelovico. Pokrajino okoli Tržiča spoznavamo z vzponi v Karavanke, kamor se lahko podamo tudi iz Pokokrja. Zgornji del doline Kokre pa je sicer izhodišče tudi za zahtevne ture v Grintovce. Za veliki finale pa je avtor prihranil edinstveno prečenje Karavank od Jezerskega do Rateč. “Transkaravanško” turo je možno izpeljati po etapah ali kot večdnevno velikopotezno kolesarjenje.

 • Akcija

  V kamen vklesane zgodbe

  23,90 €
  Klubska cena: 21,51 €
  Andreja Humar

  Metod Humar (1939-2012) je sodil med najboljše kamniške in slovenske alpiniste povojne generacije, prve, ki ji je bilo dano oditi in plezati v Himalaji. Leta 1965 sta z Ljubom Juvanom med poskusom vzpona na Kangbachen dosegla Koto 7535, danes poimenovano Yalung Ri, in ostala še dolgo imetnika slovenskega in jugoslovanskega višinskega rekorda.
  Metod ni slovel le kot vrhunski plezalec, reševalec in avtor prvenstvenih smeri v domačih Kamniških Alpah,ampak tudi kot nenadkriljiv pripovedovalec in šaljivec. S svojimi zgodbami je držal pokonci celotna omizja in ob tem je uživalo tako občinstvo kot pripovedovalec.
  Veliko o njegovem svetlem in unikatnem značaju pove tudi pričujoča knjiga, ki je polna optimizma in dobre volje, kljub temu da je nastala tako rekoč na smrtni postelji. Leta in leta je Metod odlagal zamisel, da bi zgodbe svoje alpinistične in življenjske poti spravil na papir. Ko je bil soočen z diagnozo pljučnega raka v zadnjem stadiju, se je odločil. Nečakinji Andreji in “občinstvu” (Marku Prezlju in Danilu Cedilniku – Denu) je pripovedoval zgodbo za zgodbo. Bolezen je bila hitrejša in marsikaj je mogoče ostalo nezapisano ali ne povsem razjasnjeno. A na neki način mu je prav pripovedovanje zgodb in delo na knjigi, ki je s prekinitvami trajalo nekaj mesecev, osmislilo in olajšalo neizogibno slovo.
  Če se danes fotografira preveč, se je nekoč praviloma premalo. Posnetki, objavljeni v knjigi, so pobrani iz Metodovih družinskih albumov, zaprašenih kovčkov z diapozitivi ter osebnih arhivov njegovih prijateljev in soplezalcev. Marsikateremu se že poznajo leta, vendar vsi, brez izjeme, verno prikazujejo duh časa in skupaj z zapisanimi zgodbami tvorijo dragocen dokument Metodove generacije.

  Dodaj v košarico

  “Metod je znal navdušiti ljudi.
  Znal je živeti.
  Živeti!
  Iskreno in spontano.

  Le komu je danes še dano to (pra)znanje?”

  (Iz predgovora Marka Prezlja)

 • Akcija

  Nevarna igra

  19,90 €
  Klubska cena: 17,91 €
  Paul Pritchard

  Nevarna igra je iskrena in pretresljiva pripoved o popolni predanosti alpinizmu, analiza plezalskega duha z močnim čustvenim nabojem.
  Postavljena je v obdobje thatcherizma, obdobje zapiranja rudnikov in tovarn ter posledično naraščajoče brezposelnosti, ki je najbolj prizadela prav socialno okolje, kateremu je pripadal tudi Pritchard. Izhod iz brezizhodnosti življenja s socialno podporo za brezposelne, ki je znašala skromnih 18 £ na teden, je Paul poiskal v ekstremnem alpinizmu, trdem in neizprosnem kot življenje samo v tistih letih.
  Brez denarja in prihodnosti se je s prijatelji posvetil plezanju težkih in nevarnih smeri s sprotnim nameščanjem varovanja. V Severnem Walesu so takrat opravili nekaj zgodovinsko pomembnih prvih prostih ponovitev in prvenstvenih vzponov, ki so tedaj pomenili korak naprej v razvoju angleškega prostega plezanja.
  S temi izkušnjami in znanjem je bil prehod iz domačih klifov v velike stene sveta le še vprašanja časa, prvenstvene smeri v stenah Torres del Paine, Yosemitov, Garwhalske Himalaje, Karakoruma in Baffina pa logično nadaljevanje njegove alpinistične kariere.
  Knjiga je zbirka razmišljanj o ljudeh in krajih, izkušenj ob spopadanju z umrljivostjo, pripovedi o pustolovščinah, kjer je plezanje na goro samo polovica doživetja. Avtorjevo rahločutno prepoznavanje značaja svojih prijateljev je zajeto v pripovedih o drugih plezalcih: Pepeju Chaverriju, Silvu Karu, Philipu Lloydu, Teu Plazi in ostalih.

  Dodaj v košarico

  Paul Pritchard je za svoj knjižni prvenec prejel Boardman-Taskerjevo nagrado, najprestižnejšo britansko nagrado za gorniško literaturo.

Vrhunski slovenski ilustratorji Jelka Reichman, Ančka Gošnik Godec, Ana Bassin, Polona Lovšin, Mojca Cerjak, Gorazd Vahen ter priznani slikarji Dora Plestenjak, Danilo Cedilnik Den, Janez Kovačič.

Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

Ocene


Zaenkrat še ni nobenih ocen.

Be the first to review “Božično-novoletne voščilnice 2016”