Slovenija - športnoplezalni vodnik App - Sidarta

Slovenija – športnoplezalni vodnik App

Aplikacija za Android in iPhone

Celoten vodnik s svojimi 544 stranmi, je sedaj dostopen na ekranu telefona.

Aplikacija nas s pomočjo navigacije iz katerekoli lokacije pripelje na parkirišče pod izbranim plezališčem.

Možen je nakup celotnega vodnika, posameznih sklopov ali le posameznih plezališč.

Ko so plezališča naložena na telefon, so dostopna avtonomno brez povezave z internetom.

Aplikacija omogoča iskanje oziroma razvrščanje smeri znotraj plezališč po kriterijih, kot so težavnost, višina ipd.

Vsako smer je mogoče z enim klikom izvoziti v plezalni dnevnik, kjer ostane zabeležen datum vzpona in način, kako smo smer splezali.

Z nakupom vodnika in podatkov znotraj aplikacije so uporabniki upravičeni do podatkov v verziji, ki so jo kupili niso pa upravičeni do brezplačnih posodobitev aplikacije v prihodnosti (izjema so manjše funkcionalne posodobitve in popravki)
Primer: Nakup verzije vodnika 2021 ne vsebuje brezplačne posodobitve verzije vodnika 2023, omogoča pa neomejen dostop do podatkov že kupljene verzije.

App vodnika 2023 bo predvidoma na voljo konec maja 2023.

 

Aplikacija se lahko naloži brezplačno. Plezališče Armeško je odklenjeno, da si vsakdo lahko ogleda, kako deluje aplikacija.

Kategoriji: ,
 • Stena

  29,90 
  Severna stena Triglava
  Miha Valič, Marko Prezelj, Janez Skok

  Severna stena Triglava – alpinistični vodnik
  Miha Valič, Marko Prezelj, Janez Skok

  Jeseni 2008 se je po uspešno opravljenem vzponu na Cho Oyu med sestopom smrtno ponesrečil iniciator in motor vodnika Miha Valič. Tik pred odhodom v Tibet je oddal prvo verzijo besedila in vrise smeri za vodnik po Steni, na katerem smo delali že nekaj let. Razlogov, poleg zaposlenosti z lastnim plezanjem, je bilo več, poglavitni pa ta, da je bilo takrat v modrem vodniku Plezalni vzponi • Vzhodne Julijske Alpe iz leta 1970 opisanih in vrisanih le 22 smeri z variantami, glavni plezalski boom pa se je v steni zgodil kasneje.
  Urediti, narisati in razvozlati je bilo treba labirint preko stotih nekajstometrskih smeri z variantami. Veliko jih je bilo slabo dokumentiranih z nejasnim potekom ali nepreverjenimi težavami. Ko je leta 2011 vodnik le ugledal luč sveta, nam je v njem uspelo zbrati podatke za približno 120 smeri in variant.
  V zadnji izdaji se je število smeri in variant približalo številki 150 in zelo verjetno je, da so sedaj dokumentirane in vrisane vse smeri, ki so bile splezane v steni. Večina najtežjih je bila v zadnjem desetletju ponovljena, ocene in skice pa popravljene in dopolnjene. Nastalo je tudi nekaj vrhunskih novih smeri in razrešenih je bilo še nekaj nejasnosti, povezanih s smermi Frančka Kneza, ki je v Steni z različnimi soplezalci potegnil daleč največ smeri.
  Vodnik temelji na karseda točnem vrisu smeri v fotografije in natančnih skicah, večini smeri pa je dodana tudi kratka karakteristika ali komentar ponavljalcev.
  Ker je bila Stena od Avstro-Ogrske dalje tudi zagrizeno torišče rivalstva med germanskimi in slovenskimi plezalci za nacionalno prvenstvo pri plezalskih problemih tistega časa, bo za radovednejše dobrodošel izčrpen poljuden pregled plezalske zgodovine Stene, ki ga je prispeval Aleksander Bjelčevič.

  Brezplačna poštnina!

  29,90 

  Dodaj v košarico

  Najpopolnejši alpinistični vodnik severne triglavske stene, v katerem so zbrani podatki o vseh smereh od leta 1906 do danes – skoraj 150 smeri in variant!

 • Slovenija – športnoplezalni vodnik

  Akcijska cena: 31,90 
  Redna cena: 34,90 

  Osma dopolnjena in razširjena izdaja (februar, 2024).

  Od leta 1994, ko je prvič izšel vodnik po slovenskih plezališčih, se je število plezališč od pionirskih 38 povzpelo na sedanjih 107. V 8., dopolnjeni in razširjeni izdaji je zajetih preko 5700 smeri, skorajda brez izjeme dobro opremljenih in zavarovanih.
  Z izdatno pomočjo in sodelovanjem lokalnih plezalcev in poznavalcev je pričujoča izdaja korenito posodobljena in usklajena s stanjem na terenu. Dodanih je bilo 9 novih plezališč: Gabrska peč, Mešenik, Pezarca, Povčeno, Malič, Damelj, Ter, Jankovec, Celjski grad in nov sektor Poglejska cerkev v Gorjah. Povsod tam, kjer smo menili, da fotografija lahko olajša iskanje smeri, smo skice zamenjali s fotografijo. Vendar vrhunski akvareli himalajca, alpinista in slikarja Danila Cedilnika – Dena ostajajo naš zaščitni znak.

  Podatkom o plezališču so dodana opozorila, povezana s plezališčem in dostopom do njega, ter skica ali zemljevid dostopa z GPS koordinatami parkirišč in QR kodo.

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 31,90 
  Redna cena: 34,90 

  Dodaj v košarico
 • Prvi koraki v svet vertikale

  24,90 
  Vili Guček

  Vili Guček

  Tisto, kar dobre plezalce loči od ostalih, so slog, eleganca in lahkota, s katero premagujemo ovire. Večina se jih v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali. Gučkova knjiga ne vsebuje načrtov treningov in vaj za moč, ampak razlaga principe racionalnega in pravilnega gibanja v steni, opozarja na napake in svetuje/namigne, kako jih odpraviti.

  Knjigo bi moral prebrati vsak začetnik, preden se navzame napak, ki jih je kasneje težko odpraviti. Najbolj pa bodo presenečeni tisti, ki mislijo, da že vse obvladajo, pa bodo odkrili, koliko več se da splezati z isto močjo in boljšo tehniko.

  “Edini plezalni priročnik v slovenščini, ki se ukvarja predvsem z bistvom plezanja – gibanjem. Priporočljiv tako za tiste, ki menijo, da so premalo močni, kot tiste, ki se zavedajo, da so preveč močni!”
  Andrej Grmovšek

  “Vsebina knjige je simpatično vodilo k uspešnejšemu in racionalnejšemu plezanju. Avtor je strnil načine plezalnega gibanja v jasen, slikovit in uporaben okvir, ki ga lahko vsak posameznik izvaja sam. To ni »klasična« knjiga o treningu moči prstov, rok, ramenskega obroča … Je knjiga po mojem okusu, osredotočena na tehniko plezanja, ravnotežje …, ki tudi šibkejšemu plezalcu omogoča plezanje na visoki ravni.”
  Aljoša Grom

  24,90 

  Dodaj v košarico

  Večina plezalcev se v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali.

 • Patagonia Vertical 2022

  42,00 
  Chaltén Massif
  Rolando Garibotti

  Rolando Garibotti

  Na skrajnem jugu argentinske Patagonije se vzdolž meje s Čilom dviga veličastna veriga gora najdrznejših oblik. V množici granitnih stebrov in sten ter v led vkovanih vrhov izstopata slovita Cerro Torre in Cerro Fitz Roy. Zaradi zanesljivih vremenskih podatkov, ki v zadnjih letih omogočajo precej natančno napoved vremena, se je način plezanja v Patagoniji korenito spremenil. Kljub obilici slabega vremena dobro pripravljene in informirane naveze lahko izkoristijo tudi najkrajša obdobja lepega vremena. Pri načrtovanju uspešnega vzpona, ki ga je treba prilagoditi pričakovanemu obdobju lepega oziroma za plezanje primernega vremena, je poleg poznavanja smeri ključnega pomena logistika dostopa, sestopa in morebitnega umika. Vse to in še veliko več prinaša 3. izdaja kompletnega alpinističnega vodnika po gorah nad Chaltenom, ki ga je avtor Rolando Garibotti označil za svoje življenjsko delo. Poleg natančnih skic, vrisov in opisov smeri so pri večini vzponov navedeni tudi priporočljivi dostopi in sestopi ter potrebna plezalna oprema in strategija vzpona. Kot eden najboljših poznavalcev teh gora s 30-letnim plezalskim stažem je vodnik obogatil z izčrpnim zgodovinskim orisom področja in plezanja ter koristnimi splošnimi informacijami. Naravnost osupljivo je, koliko kvalitetnih smeri ponujajo gore nad Chaltenom in kako močan pečat so v teh stenah pustili tudi slovenski plezalci. V vodniku so dokumentirani vsi pomembnejši vzponi slovenskih alpinistov.

  O avtorju

  Rolando Garibotti, gorski vodnik in fotograf, je odraščal v Barilochah na severu Patagonije. Skupino Fitz Roya je prvič obiskal leta 1986, ko je kot 15-letnik z leto starejšim vrstnikom preplezal Agujo Guillaumet. Med njegove najpomembnejše vzpone spadajo prvi kompletni vzpon preko severne stene Fitz Roya leta 1996, prvi vzpon prek severne stene Cerro Torreja leta 2005 (El Arca  de los Vientos s Salvaterro in Beltramijem) ter dolga desetletja najbolj zaželeni prvenstveni vzpon – prečenje Cerro Torreja (Travesía del Torre s Colinom Haleyem) leta 2008. Vse vzpone je opravil v alpskem slogu. Leta 2009 mu je italijanska vlada za njegovo športno kariero podelila častni naziv Cavaliere (vitez). Slovenski publiki se je predstavil na festivalu gorniškega filma leta 2010.

  Prva izdaja vodnika je na 38. mednarodnem festivalu gorniškega filma in literature Banff 2013, prejela prvo nagrado v kategoriji vodniške literature.

   

  banff_award_winner_logo_2013

   

  42,00 

  Dodaj v košarico

  V tretji razširjeni in obnovljeni izdaji je dodanih preko 50 novih smeri, ki so bile splezane od leta 2016.

 • Istra

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 32,00 
  Plezališča brez meja

  Plezališča brez meja

  Posodobljena izdaja vodnika Plezališča brez meja. Vodniček iz daljnega 1999 je prerastel v zajetno štiristo stransko z vrhunskimi fotografijami in skicami opremljeno knjigo, kjer je trenutno zbrano vse, kar je v plezalskem smislu obiska vredno na tem enkratnem plezalskem področju.
  V knjigi je predstavljenih 32 plezalnih področij Istre med Trstom in Reko in opisanih in vrisanih preko 3100 odlično zavarovanih in opremljenih smeri.
  Vodnik je plod sodelovanja plezalcev vseh treh dežel, informacije zanj pa so prispevali vsi glavni opremljevalci smeri. Vodnik je petjezičen, domačim jezikom, slovenščini, italijanščini in hrvaščini, sta dodana še nemški in angleški prevod.

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 32,00 

  Dodaj v košarico
 • Slovenija – športnoplezalni vodnik App

  Aplikacija za Android in iPhone

  Celoten vodnik s svojimi 544 stranmi, je sedaj dostopen na ekranu telefona.

  Aplikacija nas s pomočjo navigacije iz katerekoli lokacije pripelje na parkirišče pod izbranim plezališčem.

  Možen je nakup celotnega vodnika, posameznih sklopov ali le posameznih plezališč.

  Ko so plezališča naložena na telefon, so dostopna avtonomno brez povezave z internetom.

  Aplikacija omogoča iskanje oziroma razvrščanje smeri znotraj plezališč po kriterijih, kot so težavnost, višina ipd.

  Vsako smer je mogoče z enim klikom izvoziti v plezalni dnevnik, kjer ostane zabeležen datum vzpona in način, kako smo smer splezali.

  Z nakupom vodnika in podatkov znotraj aplikacije so uporabniki upravičeni do podatkov v verziji, ki so jo kupili niso pa upravičeni do brezplačnih posodobitev aplikacije v prihodnosti (izjema so manjše funkcionalne posodobitve in popravki)
  Primer: Nakup verzije vodnika 2021 ne vsebuje brezplačne posodobitve verzije vodnika 2023, omogoča pa neomejen dostop do podatkov že kupljene verzije.

  App vodnika 2023 bo predvidoma na voljo konec maja 2023.

   

  Aplikacija se lahko naloži brezplačno. Plezališče Armeško je odklenjeno, da si vsakdo lahko ogleda, kako deluje aplikacija.

 • Mangart – alpinistični vodnik

  24,90 
  Peter Podgornik

  Gre za najpopolnejši pregled alpinističnega dogajanja v stenah nad Mangartskimi jezeri, saj so v vodniku zbrane vse preplezane smeri in variante v stenah tega območja, v »zimskem delu« na koncu vodnika pa so dodane še zimske smeri, zaledeneli slapovi in spusti na smučeh. Ker sta steni Vevnice in Malega Koritniškega Mangarta dobesedno prepredeni s smermi, se je avtor vodnika odločil tudi za klasične opise smeri, katerim sledijo natančne skice sten in vseh glavnih smeri ter črno-bele fotografije z vrisanimi smermi.
  Vodnik je dvojezičen: slovenskemu tekstu z zgodovinskim pregledom, opisi smeri in kronološkim pregledom vseh smeri sledi osrednji del vodnika s skicami in fotografijami sten, temu pa celotno besedilo vodnika v italijanskem jeziku.

  Na voljo le rahlo poškodovani izvodi (poškodbe na ovitku). Brezplačna poštnina!

  24,90 

  Beri dalje

  Najpopolnejši pregled alpinističnega dogajanja v stenah nad Mangartskimi jezeri.

Celoten vodnik s svojimi 544 stranmi, je sedaj dostopen na ekranu telefona.

Aplikacija nas s pomočjo navigacije iz katerekoli lokacije pripelje na parkirišče pod izbranim plezališčem.

Možen je nakup celotnega vodnika, posameznih sklopov ali le posameznih plezališč.

Ko so plezališča naložena na telefon, so dostopna avtonomno brez povezave z internetom.

Aplikacija omogoča iskanje oziroma razvrščanje smeri znotraj plezališč po kriterijih, kot so težavnost, višina ipd.

Vsako smer je mogoče z enim klikom izvoziti v plezalni dnevnik, kjer ostane zabeležen datum vzpona in način, kako smo smer splezali.

Z nakupom vodnika in podatkov znotraj aplikacije so uporabniki upravičeni do podatkov v verziji, ki so jo kupili niso pa upravičeni do brezplačnih posodobitev aplikacije v prihodnosti (izjema so manjše funkcionalne posodobitve in popravki)
Primer: Nakup verzije vodnika 2021 ne vsebuje brezplačne posodobitve verzije vodnika 2023, omogoča pa neomejen dostop do podatkov že kupljene verzije.

App vodnika 2023 bo predvidoma na voljo konec maja 2023.